Dušený kapr na šalvěji

12. prosince 2010 v 21:20 | Anežka
Dušený kapr na šalvěji 
Zařazení: Rybí maso
Ingredience :  100 g Celer ,     60 g Cibule ,     stroužek česneku,       150 ml Rybí vývar        Šalvěj    Rozmarýn       60 ml Smetana       Sůl       Olej       50 ml Máslo       600 g Kapří filety       Žemle či rohlíky      
Postup přípravy: Filety kapra osolte, celer a cibuli nakrájejte na nudličky, česnek na plátky. Zprudka a krátce opečte porce kapra v pánvi z vyžším okrajem. Olej mějte dostatečně rozpálený, aby se porce nedusily. Opečeného kapra vyjměte z pánve a ve výpeku osmahněte nejprve plátky celeru. Potom přidejte cibulku. Když cibule zesklovatí přidejte česnek, snítku šalvěje a rozmarýnu. Následně vše zalijeme rybím vývarem. Do připraveného základu na dušení vložte opečeného kapra a podlijte smetanou. Kapra dusíme pod poklicí bez míchání 3 -4 minuty. Po této době odstavte a nechte chvilku dojít. Následně si opečte plátky rohlíků či žemle potřené máslem, na které naskládejte porce ryby a vše přelijte obsahem pánve.


Dobrou chuť!!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama